1711 poze   133378 vizite

Carti

O mica parte din cartile pe care le am si care m-au ajutat in studiul legat de nutritie/boli/tratamente/tehnologie de crestere.Cunostintele solide in domeniile enumerate fac diferenta intre un detinator de animale si un crescator adevarat.Parerea mea...
Cresterea iepurilor de casa
Cresterea iepurilor de casa
Ghidul Crescatorului de Iepuri de Casa
Ghidul Crescatorului de Iepuri de Casa
Iepurii de casa
Iepurii de casa
Cresterea Iepurilor de Casa
Cresterea Iepurilor de Casa
Cresterea Iepurilor
Cresterea Iepurilor
DSC00073
DSC00073
DSC00074
DSC00074
DSC00075
DSC00075
DSC00076
DSC00076
DSC00006
DSC00006
DSC00001
DSC00001
Rasele de porumbei din Romania
Rasele de porumbei din Romania

Comentarii album • 32
Nume:



brahmaalbina 17 January 2018  
Buna ziua -mai aveti Tratat de avicultura vol 2 ?
Răspunde Raportează
LucianPetrov 17 January 2018  
Bineinteles ca il am.
Răspunde Raportează
2000robert 24 September 2015  
Respect maxim pentru omul cultivat. Sunteti printre putinii crescatori care au si studiat fenomenul. Felicitari!
Răspunde Raportează
octaviannedelcu 2 June 2015  
frumoasa si totodata importanta biblioteca........
Răspunde Raportează
utudan 29 November 2014  
avem de unde invata[,am si eu cateva]
Răspunde Raportează
ValiDoho 29 October 2014  
RESPECT. acest cult trebuie ridicat pentru a se realiza progres si nu doar comentarii de genul fff, sssssuperb ,ssssuper, etc cartile trebuie inregistrate audio si la culcare toti neavenitii sa si le puna ca pe un cantec de leagan iar dimineata sau oricand se trezesc din vis sa se puna cu burta pe carte asa cum spun multi romani cititi
Răspunde Raportează
LucianPetrov 29 October 2014  
Greu cu studiul...uzeaza neuronii, asta daca decat citesti, daca mai trebuie sa si procesezi e genocid curat pentru unii. Mult mai usor sa spui am auzit ca....
Paradoxul e ca toti devin experti pe fenotip:), restul ce mai trebuie...
Răspunde Raportează
CosminN 12 April 2019  
Problema este că foarte mulți nici macar nu cunosc noțiunea de "fenotip". ;)
Răspunde Raportează
ValiDoho 29 October 2014  
APRECIEZ CALITATE LA CRESCATOR SI LA CE DETINE BAFTA
Răspunde Raportează
UrianBogdan 11 October 2014  
foarte bune carti bv
Răspunde Raportează
neacsupetrica 8 October 2014  
bravo sef. studiu cu spor
Răspunde Raportează
catalin23 12 September 2012  
felicitari numai bn
Răspunde Raportează
florutaionut 29 July 2012  
Felicitari pentru vointa de a studia si a incerca sa creati canditii cat mai bune pasarilor si iepurilor dumneavoastra .Sunt total de acord cu parerea dumneavoastra desprea adevaratii crescatori ,insa si acuma sunt multi crescatori care din 2 gaini si 1 cocos vand oua cu zecile la comanda,ba mai mult la un pret urias,fara sa fi studiat vreodata un standard al pasarilor sau sa se fi preocupat vrodata de sanatatea , nutritia si conditiile necesare acelor pasari.
Răspunde Raportează
LucianPetrov 30 July 2012  
Multumesc pentru aprecieri. In privinta pseudocrescatorilor, eu cred ca isi merita soarta cei care cumpara (am avut si eu astfel de experiente, dar m-am vindecat). Eu am cumparat pasari de la asa zisi mari crescatori, care erau pline ce colibaciloza, preturile fiind foarte mari, iar ca si calitate s-a dovedit cu mult sub ce aveam eu, dar asta e, unii una arata si alta vand.
Cert este ca romanul vrea sa se inbogateasca peste noapte si daca iau un iepure s-au pasare din Germania cu 80-100 de euro, cer aici 300. Aici suntem de vina tot noi, ca daca nu le cumpara nimeni la pretul ala, o sa faca ciorba de 400 euro oala. Sunt crescatori seriosi care au preturi corecte pentru calitatea pe care o au si care este comparabila sau chiar mai ridicata decat o au acesti samsari, problema este sa stii sa alegi.
Răspunde Raportează
davidcry 24 April 2012  
bune carti!
Răspunde Raportează
CosminN 9 April 2012  
De unde se poate procura cartea "Standard european la iepuri de rasa"?
Răspunde Raportează
LucianPetrov 9 April 2012  
Eu o am cam de anul trecut si am luat-o prin asociatie. Este editata de UGCPPAMR, cred ca puteti vorbi cu dl. Papp direct.
Răspunde Raportează
CosminN 9 April 2012  
Voi incerca sa o procur prin intermediul colegilor mei crescatori de iepuri din asociatia Pajura.
Daca nu reusesc, ma puteti ajuta cu un exemplar?
O cumparati d-voastra si eu va trimit banii si ce mai este nevoie?
Răspunde Raportează
LucianPetrov 9 April 2012  
Incercam, va dati seama ca o sa ajung si eu cam in acelasi loc. Incerc sa va ajut cu cea mai mare placere daca nu rezolvati prin asociatia d-voastra.
Răspunde Raportează
BerceanuMarius 13 March 2012  
CARTI AGRICOLE DE VANZARE
Răspunde Raportează
columbofilomg 23 December 2011  
cumpar carti
Răspunde Raportează
ovidiu15 29 August 2011  
aveti niste porumbei superbi sa aveti noroc de ei. eu ma ocup doar de satineti dar imi plac toate rasele bafta in continuare
Răspunde Raportează
victor20 4 January 2011  
super cat mai multe
Răspunde Raportează
anonim
silviu 9 December 2010  
puteti sa mi spuneti numlele autorului cartii a doau de pe al doilea rand va rog
Răspunde Raportează
LucianPetrov 10 December 2010  
Liviu Rebreanu, Editura Ceres 1977
Răspunde Raportează
columbofilomg 7 December 2010  
te salut
daca se poate si nu derajez ff rau
as vrea si eu sa cumpar carti
daca stii pe cineva care vinde asemenea carti
te rog sa-mi spui si mie
MULTUMESC
Răspunde Raportează
LucianPetrov 7 December 2010  
Depinde ce titluri va intereseaza. Eu cartile le-am strans in timp si tb sa fi si selectiv pentru ca de unele carti nu e decat coperta. In al doilea rand daca achizitionezi o carte mai trebuie sa si studiezi, ca sa o ai decat in colectie, iar nu ai facut nimic. Unele din carti sunt la un nivel ridicat si daca nu ai baza de cunostiinte o cumperi degeaba. Daca mentionati niste titluri o sa incerc sa va canalizez cautarile.
Răspunde Raportează
balanescu 3 October 2010  
Foarte interesante titluri, unele chiar de calibru greu, mă refer la tratate!
Mi se pare esențial ca oricare crescător care se respectă să-și creeze propria colecție de cărți de specialitate, pentru a aprofunda cunoștințele despre animalele pe care le crește.
Am citit cărți vechi foarte bune, care conțineau informații pe care nu le întâlnim în cărțile mai noi. Văd că și dvs. aveți cărți vechi, eu personal le consider mai educative cu o informație mai bine structurată.
Răspunde Raportează
LucianPetrov 6 October 2010  
Cartile vechi pentru iepuri parca sunt trase la indigo, informatia este aproape identica.Cartile noi care aduc si alte informatii sunt Cresterea Iepurilor de Casa (prima poza, dar este traducere)si Ghidul Crescatorului de Iepuri de Casa care aduce partial informatie noua.
Eu informatiile le iau de pe site straine si acolo gasesti tot felul de studii, inclusiv referitoare la farmacologie.
Cartile la noi sunt comerciale, o noua coperta, informatie veche, dar important este sa se vanda. Dupa ce o cumperi ai o mare dezamagire. Pe site-uri afara gasesti o recenzie a cartii inainte sa o cumperi, dar la noi...
Răspunde Raportează
balanescu 6 October 2010  
Părerile sunt subiective, eu am apreciat lucrările doctorului inginer Liviu Șt Rebreanu, despre tehnologia creșterii, dânsul are și prima carte despre Chinchila apărută la noi.
Am apreciat și lucrarea de care spuneți dvs. a lui Winkelmann și Lammers, foarte bună dar puțin incompletă, la tratamente e deficitară. Titlul e inadecvat, dar nu asta contează, cred că de vină sunt traducătorii care au vrut să fie unul comercial; cartea conține mai multă medicină decât tehnologie de creștere. E indispensabilă în lipsă de altceva.
După mine problema e că la apariția unei boli infecțioase e mai greu de identificat cu precizie boala doar pe baza simptomelor ( la unele, în special cele legate de ap. respirator), fără un examen microbiologic, care costă. Iar medicii veterinari nu prea au experiență pe iepuri. Așa că e bine să prevenim.
Răspunde Raportează
LucianPetrov 11 October 2010  
Astazi am achizitionat inca doua carti :Tehnologia cresterii iepurilor de casa (Rebreanu) si Cresterea industriala a iepurilor. Prima e altceva decat cartile pe care le mai aveam, in sensul ca prezinta pe larg rasele, aprecierea caracterelor, defecte, informatii foarte utile pentru bonitare (nu stiu cat mai sunt de actuale o parte din ele. In privinta nutritiei nimic nou.
Referitor la bolile infectioase, asa cum ati precizat, diagnosticarea se face cel mai bine pe baza analizelor de laborator. Totusi in timp, daca studiezi si te confrunti cu bolile ajungi sa le "simti" in privinta diagnosticului. De cele mai multe ori daca astepti rezultatele analizei, pentru a pune diagnosticul si implicit si stabilirea tratamentului, risti sa nu mai ai ce trata.
Preventia este de baza, deoarece de cele mai multe ori starea de sanatate se degradeaza galopant, iar indivizii nici nu prea mai raspund la tratamente.
Răspunde Raportează
balanescu 12 October 2010  
Mă bucur că ați găsit acea carte Tehnologia creșterii iepurilor de casă, autor Rebreanu, chiar dacă e din 89, este o lucrare de bază, eu după ea am învățat să cresc iepuri.
Pe măsură ce o veți citi o să o apreciați tot mai mult, e o carte la care mă reîntorc cu plăcere de fiecare dată, și va rămâne în mare parte actuală, fiindcă elementele de bază nu se schimbă așa ușor. E bună deopotrivă și pentru începători și pentru avansați.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.